Ültessünk madárberkenyét! A madárberkenye gyors növésű, szép fehér virágával, narancssárga termésével, zöldről rézvörösre váltó őszi lombszínével díszíti a kertünket és táplálja madárvendégeinket. Legmagasabb kora 120 év. ... RÉSZLETEK
Az Újházy tyúkhúsleves Magyarország kedvenc étele? Az Újházy tyúkhúsleves végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson. A főételek kategóriában a töltött káposzta, a desszertek között a madártej lett a kedvenc. A Torkos Csütörtökön indult négy héten és négy napon át tartó internetes felmérésen több mint 77 ezren szavaztak. ... RÉSZLETEK
A disznó éve 2010? Hosszú idő után végre megállt a sertésállomány csökkenése Magyarországon, sőt minimális növekedés is volt 2009-ben - mondta a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a webriport.hu által rendezett szakmai konferencián szerdán Budapesten. ... RÉSZLETEK
Halból készül a fagylalt? Aggasztó képet tárt fel a különböző brit vidéki régiókban élő gyerekek élelmiszerekkel kapcsolatos tudásáról egy nemrég közzétett kutatás. Bár a kicsik a különböző növények és állatok fotóit többnyire jól felismerték, gondot okozott neki a hamburgerhús vagy a joghurtok alapanyagának azonosítása. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni a spanyol sonkáról? A spanyolok számára a sonka nem egyszerűen étel, hanem a kultúra része, ugyanúgy beszédtéma az asztali társalgásnál, mint nálunk a bor. Illik véleményt mondani róla, felismerni a különbségeket, megbírálni. Első látásra abban különbözik a mi sonkánktól, hogy nem füstölik, hanem egyszerűen sózással tartósítják. És ez még csak a kezdet... ... RÉSZLETEK
Baromfiudvart szeretnénk! De milyen szárnyasokat vegyünk? Emlékezetünkben kedves kép él nagymamáink tarka-barka baromfiudvaráról, ahol a pulyka, a kacsa együtt csipegetett a tyúkok és gyöngyösök különböző generációival. Bármennyire is kedves emlékünk ez, soha ne kövessük. A baromfitartás alapszabálya az, hogy ne tartsunk együtt különböző fajú hasznosítási irányú és életkorú baromfiakat. ... RÉSZLETEK
15 jó tanács házi disznóvágáshoz Az ősz és a tél a házi disznóvágások ideje. Annak érdekében, hogy ez a jeles esemény csak örömöt okozzon, közreadjuk a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos húsfeldolgozás feltételeiről, és a disznóvágás veszélyeiről. ... RÉSZLETEK
Mi az a dioxin, és mi bajunk lehet tőle? Milyen káros egészségi hatása van a dioxinnak? Mennyi dioxint lehet károsodás nélkül elviselni? Mit tegyek, ha a szennyezett termékből fogyasztottam? Az Élelmiszerbiztonsági Hivatal válaszol.... RÉSZLETEK
A legveszélyesebb ételek toplistája Hétvégén, vagy családi ünnepek alkalmával többet főzünk, többet eszünk, ami akár gyomorrontást, rosszabb esetben ételmérgezést is okozhat. Lássuk a veszélyforrásokat! ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni a császárpingvinről? Elég ránézni egy kis totyogós pingvinre ahhoz, hogy azonnal mosolyora húzódjon a szád. Az alábbi cikkben a császárpingvinről tudhatsz meg néhány információt. RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK