Eper vagy szamóca, nem mindegy? A szamóca a bogyós gyümölcsök királynője, méltán az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk. Megérdemli, hogy helyesen a nevén nevezzük!... RÉSZLETEK
Az eperfa Az elején tisztáznunk kell egy félreértést: a köznyelvben a Fragraria x ananassa magyar neve az eper, pedig az helyesen szamóca lenne. De akkor mi is a valódi eper?... RÉSZLETEK
Acerola, a természetes vitamin - mit tesznek az üdítőnkbe? Az acerola (Malpighia glabra) vagy barbadoszi cseresznye egy közkedvelt, mégis sokak által nem ismert gyümölcs, amely gyakorlatilag majd kicsattan a C-vitamintól. Üditőkben vagy gyümölcskonzervekben is gyakran használt adalékanyag. ... RÉSZLETEK
Hogyan használjuk a gyógynövényeket hatékonyan és biztonságosan? - 2. rész Ha a gyógynövények megbízhatóságáról beszélünk, akkor mindig akadnak olyanok, akik kinevetnek. Voltak veszélyes növények is gyógynövényként felhasználva, azonban azokat már régen nem alkalmazza egy fitoterapeuta sem. ... RÉSZLETEK