Amit a szénhidrátról és a cukorról tudni kell A szénhidrátok és főként a cukrok étrendi szerepének megítélése rendkívül ellentmondásos. Összefoglaltuk a legfrissebb tényeket és az életmód-tanácsokat. ... RÉSZLETEK
Milyen anyagok mérgezőek a környezetünkben? A méreganyagok sajnos mindenütt jelen vannak. A vízben, a levegőben, a táplálékokban és a kozmetikai szerekben is. Elkerülni őket nagyon nehéz, ennek ellenére érdemes odafigyelni, hogy mennyi juttatunk be belőlük szervezetünkbe. Melyek azok a tünetek, amelyekkel tested jelez? Lássuk és a mérgező anyagok listáját is! ... RÉSZLETEK
Hogyan neveljünk sztíviát? Amennyiben még nem termesztettünk sztíviát, tudni kell, hogy konténerben is jól növekszik. A sztíviát desszertek és süteményekhez lehet használni. ... RÉSZLETEK
A stevia (sztívia) Léteznek igazán egyedi növények. Nem elég, hogy különleges kinézetükkel magukra irányítják a figyelmet, ennél többre törekszenek. Ilyen páratlan növény a Stevia rebaudiana Bertoni - magyarul sztívia és sztevía - is! ... RÉSZLETEK
Az édesítőszerek és cukorpótlók A mesterséges édesítőszerekkel új utak nyíltak meg az édesítés terén. Energiaértékük elhanyagolható, nem jelentenek energiatöbbletet a szervezetnek, ezért jó kiegészítői a testtömeg- csökkentő étrendnek, de súlyvesztés csak akkor érhető el, ha az életmód is változik. Nem befolyásolják a vércukorszintet, így jól alkalmazhatóak cukorbetegek diétájában is... RÉSZLETEK
Érdekességek a juharfáról Több mint 200 különböző juharfajtát tartanak számon. A hegyi juhar és a cukorjuhar nedvéből készíthető a legjobb szirup vagy egyéb termék. ... RÉSZLETEK
Susta – egy új, teljesen természetes édesítő A Susta azzal dicsekedhet, hogy kevés kalóriát tartalmaz, teljesen természetes édesítőszer és egységes tápanyagokat tartalmaz. A Stevia (sztívia) egy másik természetes édesítőszer, ami egy pár éve jelent meg a piacon.... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 1. rész Az agave nektárt úgy reklámozzák, mint „diabétesz-barát”, nyers és „100%-ban természetes édesítőszert”. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 2. rész A finomított fruktóz oly gyakori édesítőszerként való felhasználásának oka nagyon egyszerű: rendkívül olcsó az előállítása. ... RÉSZLETEK
Mit kell tudni az agávé nektárakról? - 3. rész Manapság a magas fruktóztartalmú agave szirupot elsősorban két cég gyártja: a Nekulti és az Iidea. Nézzük, hogy hogyan is működik az agave nektár értékesítése. ... RÉSZLETEK
Macska ápolása helyesen: szőr, fog, fül, szem, karom Hogyan kell ápolni a macskánk szőrét, hogyan tisztítsuk a fülét és a szemét? Válaszok a cikkben! RÉSZLETEK
Megrendezik a 24. Vadlúd Sokadalmat Tatán Tatán, az Öreg-tó partján november utolsó napjaiban rendezik meg a 24. Vadlúd Sokadalmat. RÉSZLETEK
A nyúltartás téli szabályai - így gondozd télen a kedvencedet Mit tehetünk azért, hogy kis kedvencünk télen is jól érezze magát? Hogyan lehet már most felkészülni? RÉSZLETEK