Húsvét után - Piaci árak
Sült cékla sajttal: 500 g friss cékla, 2 ág rozmaring, 8 ág kakukkfű, só, bors, 8 ek olívaolaj, 40 g fenyőmag, 150 g feta sajt, 2 ek. fehérborecet, 2 ek. balzsamecet. A céklákat megmossuk, de nem hámozzuk meg, így könnyebb sütni. Szárazra töröljük, és egy jénai tálba helyezzük. A rozmaringágakat és a kakukkfűleveleket kisebb darabokra vagdossuk, és a céklák tetejére szórjuk. A tetejükre olívaolajat locsolunk és kevés sót szórunk. 200 C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. A fenyőmagokat egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A megsült céklákat meghámozzuk, s vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy tányérra kirakjuk. A fetasajtot kis kockákra vágjuk, a cékla tetejére szórjuk. A szószhoz az alapanyagokat összekeverjük, s a salátára locsoljuk. Az egészet pirított fenyőmagokkal megszórjuk. ... RÉSZLETEK