Elkezdődött Európa első szürete a Balatonnál A dél-balatoni Csabagyöngyével kezdődött a szüret Európában - a hungarikumnak számító szőlőfajtából. Pár hét, és az asztalon lehet 2012 első bora.... RÉSZLETEK
Napfénybiblia: amit a napozásról tudnod kell Mit jelent a faktorszám? Mennyire védenek a krémek? Hogyan kerüld el a ráncokat? Cikkünkből mindent megtudhatsz a biztonságos barnulásról! ... RÉSZLETEK
Miért ültessünk bio csemegeszőlőt? A csemegeszőlő az egyik legfinomabb, legegészségesebb, legtáplálóbb gyümölcsünk, de a mindennapi tapasztalat alapján bizony olyan növény, amit csak nagyon komoly növényvédelemmel lehetséges megfelelő minőségben termeszteni. ... RÉSZLETEK
Szesz-mese: mitől veszted el a fejed? Alkoholfogyasztók! Bemutatjuk, hogyan hat a szesz, miért érzed másképp magad, miért isszák még a sportolók is. ... RÉSZLETEK
Quadris díjjal tüntették ki a legjobb hazai borokat A Syngenta 11. alkalommal megrendezett megmérettetésére az ország borvidékeiről közel 500 nevezés érkezett. A versenyen idén is a fehérborok domináltak, amelyek közül ebben az évben a Patricius Borház Katinka Furmint bora bizonyult a legjobbnak. A vörösborok közül az Egri Korona Borház Egri Kékfrankos Selection borát, a tokaji aszúborok közül pedig a Tolcsva-Bor Kft. Sajgó Pincészetének 6 puttonyos aszúját tüntették ki Quadris díjjal.... RÉSZLETEK
Együnk mazsolát cukor helyett! Közismert, kedvelt csemege a mazsola, az édes szőlők aszalt változata. Előnye, hogy egész éven át használhatjuk, és nem csak süteményekben finom, hanem édesítésre is kiválóan alkalmas, természetes lehetőség a finomított cukor kiváltására. Az óvatosság azonban nem árt! ... RÉSZLETEK
Hogyan szabaduljunk meg a korpától természetesen? Míg a kémiailag előállított samponok ideiglenesen ugyan eltávolítják a korpát, a kémiai anyagok ott maradnak a fejbőrünkön és beeszik magukat a testünkbe. ... RÉSZLETEK
Borospincék, borkészítés, borvidékeink 2011 októberében jelent meg könyve Borospincék, borkészítés, borvidékeink címmel a Cser Kiadó gondozásában.... RÉSZLETEK
A bor filozófiája Kik azok, akik a vacsora mellé szolgálják nekünk a száraz vöröset vagy a félédes fehéret? A borászok azok, akiknek nem egy első csókot, sok kellemes beszélgetést és megannyi felejthetetlen kulináris pillanatot köszönhetünk.... RÉSZLETEK
Természetes gyógymódok pattanásos bőrre - 2. rész Sokféle módon lehet kezelni a pattanásos bőrt – ha az önápolás nem bizonyul hatékonynak, érdemes bőrgyógyászhoz fordulni, aki ajánlhat egy olyan terápiát, amely eredményes lesz. ... RÉSZLETEK
Minek örülnek húsvétkor a cicák és a kutyák? A húsvéti szezonban egész nap serényen készülünk a családi lakomákra, nagy gonddal állítjuk össze a gyerekek ajándékcsomagjait, és feltérképezzük a csokitojások legjobb rejtekhelyeit. A lázas készülődések közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni körülöttünk sündörgő kedvenceinkről... RÉSZLETEK
Itt a tavasz, építsünk tavat a kertünkbe! A tavak alapjának építőanyaga lehet fólia vagy előre gyártott, műanyag medence is. Mindkettővel szabálytalan formájú, természetes hatású tavakat lehet kialakítani. RÉSZLETEK
Magyar vizsla, imádnivaló kutya A magyar vizsla kutyafajtát nem lehet „csak” kedvelni – csak rajongani lehet érte. Hiszen a vizsla is imádattal csüng gazdáján. RÉSZLETEK